SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Börja spela basket

Visst vill du börja spela basket?

 

Våra lags träningstider:

 

Information kommer inom kort......

 

 

Övrig information:

I Gladan Basket har vi barn- och ungdomslag samt seniorlag. I de yngre åldrarna för barn- och ungdomsverksamhet är nybörjare speciellt välkomna! I de äldre åldrarna i ungdomsverksamheten och seniorverksamheten måste en dialog ske med föreningen samt respektive lag/ledare. 

  • Om du vill börja spela basket i Gladan så gör följande. För de yngre lagen - kontakta respektive ledare. För de äldre lagen - kontakta en ledamot i styrelsen. Se kontaktinformation i länken till vänster.

Gladan Basket är en av föreningarna i Luleå Basket Centrum (LBC), en paraplyorganisation för 19 basketföreningar i Luleå kommun. Inom LBC praktiseras deviserna "en kommun - en elit" och "en ungdomsförening per högstadieskola". I och med friskolornas framfart så blir det ibland lite klurigt att hänvisa en ny basketspelare till "rätt" ungdomsförening. Det enklaste sättet att tolka LBC:s riktlinjer är att en ny spelare tillhör den förening som verkar på det bostadsområde som spelaren bor på.

Gladan Basket har Björkskatans skolområde som omfattar områdena Björkskatan, Hällbacken, Björsbyn, Lejde, Bensbyn, Lulsundet, Porsön och Örarna. Om du bor på annat bostadsområde än nämnda, kontakta LBC för hjälp till rätt förening (se länk på startsidan).  

 

Byte av förening

Om en spelare vill byta förening så sker det naturligt om familjen flyttar från ett bostadsområde till ett annat, och om skolbyte sker. Om familjen flyttar till ett nytt bostadsområde kan givetvis spelaren välja att spela kvar i sin ursprungliga förening. Om en spelare vill byta förening utan att familjen flyttar till föreningens upptagningsområde så sker övergång endast om det finns tydliga sociala och praktiska skäl. Beslut om en spelare får byta förening till Gladan Basket sker endast av styrelsen i samverkan med den tidigare föreningen.

Gladan Basket vill främja konkurrens mellan Luleås basketföreningar samt att barnen får fortsätta träna och spela med sina ursprungliga kompisar. Det sker bäst genom att spelare fortsätter spela med den förening som verkar på samma bostadsområde som spelaren bor på.

Att "gå dit gräset är grönast" är oftast en kortsiktig lösning som varken hjälper spelaren, föreningen eller basketen i Luleå. För att leva upp till ovan nämnda ord, och den ursprungliga filosofin för LBC, försöker Gladan Basket bedriva en kvalitativ verksamhet som bidrar till att våra spelare strävar efter att vara kvar i vår förening. Vi samarbetar gärna med andra föreningar för att främja utveckling i Luleås alla bostadskvarter. 

 
Våra sponsorer
Övrigt